Midventumin Yrityskauppablogissa partnerimme Marko Roukkula ja Tom Åkerberg kirjoittavat yrityksen rahoituksen hankintaan, yrityksen ostamiseen tai myymiseen sekä sukupolvenvaihdoksiin liittyvistä ajatuksista ja huomioista.

Blogissa vierailee toisinaan myös vieraskirjoittaja, jolla on sana ja näkemys hallussaan aihealueeltamme.

Hyviä lukuhetkiä!

Tom Åkerberg Midventum
Tom Åkerberg, Partner:

Pääomasijoittajan mukaan ottaminen yrityksen ja omistajan kumppaniksi

Havaintojeni mukaan yritykset ja niiden omistajat hakevat ideoita ja neuvoja enenevässä määrin pääoman sekä rahoituksen hankintaan. Haluamme Midventumissa myös vastata tähän tarpeeseen. Olemme ilolla myös saaneet huomata, kasvaneen kansainvälisen sijoittajakunnan kiinnostuksen lisäksi, kuinka markkinoilla on noussut esiin uusia pääomasijoittajia, jotka omalta osaltaan monipuolistavat ja täydentävät yrityksille tarjottavia rahoitusmahdollisuuksia.

Marko Roukkula Midventum
Marko Roukkula, Partner:

Private Debtistä vaihtoehto, jos tuttu pankki ei rahoitakaan

Mistä yritykseni saa rahoitusta ja mitä se vaatii? Mitä jos rahoitus ei järjestykään tutun pankin kanssa? Mikä on Private Debt? Nämä kysymykset ovat tuttuja ja ainakin jollain tasolla ajankohtaisia suurimmalle osalle yrityksiä, niiden johtoa ja omistajia. Itselläni on ollut jo yli 15 vuotta mahdollisuus olla mukana suunnittelemassa sekä hankkimassa yrityksille rahoituspaketteja ja siksi edellä olleiden kysymysten problematiikka on hyvinkin tuttua.